Wave VMS vs NVR

Sök i kunskapsbas

Wave VMS vs NVR

< Back
VMS (Video Management System) är det mest kraftfulla, säkra och funktionsrika sättet att bygga ett säkerhetskamerasystem. Därför rekommenderas det för företag som letar efter central och större kontroll och en mer skalbar och pålitlig lösning. VMS installeras på en standardserver eller dator vilket ger en lättare hantering för tex IT avdelningen att hantera. Wave VMS möjliggör bättre en kameraintegration, integration med andra plattformar, mer flexibel licenshantering, mer avancerad sökfunktion och lagringsinställningar, bättre säkerhet, möjlighet till redundans och enklare användarhantering. Wave VMS fortsätter att kontinuerligt utveckla sin plattform vilket gör att man kan kostnadsfritt uppgradera systemet för att säkerställa säkerhet, kompatibilitet samt få tillgång till nya funktioner. Livslängden är därför avsevärt bättre på en Wave VMS jämför men NVR hårdvara. Wave VMS har ett brett stöd för de flesta tillverkare av säkerhetskameror samt integrationer med tex ASSA Arx, Galaxy system mm. Wave VMS installeras på datorer med Linux eller Windows operativ och har klientstöd för PC, Mac, Linux, Android, IOS. Wave sync ingår kostnadsfritt som ger åtkomst av systemen över internet. Wave är mycket lättdriven vilket innebär att den använder mindre processorkraft än VMS konkurrenternas. Enkel licenshantering som köps per styck eller i paket om 4, 8,16, 24 eller 48 st. Merge kan sammanfoga servar över Wave sync molntjänst (Internet)så de agerar som ett system, Push notifiering, stöd för AI kameror mm. NVR (Network Video Recorder) är en nätverksansluten inspelningshårdvara som lagrar videomaterial från IP-kameror på en hårddisk. NVR’en har fasta kanaler tex 4,8,16 kanaler. Live video och inspelat material kan ses lokalt eller på distans via tex en app eller klient. En NVR har probrietärt operativsystem där uppdateringar styrs från respektive tillverkare. Enheten har ofta ett lägre inköpspris men ofta en enklare hårdvara och en mer begränsad funktionalitet och en kortare livslängd samt skulle man överstiga de kanaler man har så behövs en ny hårdvaruenhet inhandlas.