Vilka olika analoga system finns det?

Sök i kunskapsbas

Vilka olika analoga system finns det?

You are here:
< Back

CVBS (Composite Video Baseband Signal) är en analog signal för bildöverföring (utan ljud) som överför information i standard upplösning 480 i eller 576 i (480 rader 576 rader med sammanflätning). Composite Video skickas oftast i standard format såsom: PAL, NTSC och SECAM, och betecknas som CVBS.

HD-TVI (High Definition Transport Video Interface)-tekniken kan möjliggöra upp till 4K (8 Megapixel)-upplösning med långdistansöverföring på upp till *1200 meter genom traditionell koaxialkabel med en max upplösning 720P.Överför digital video i okomprimerat format vilket betyder att utsignalen är är utan någon fördröjning.

HD-TVI finns hos Hikvision och heter då *TurboHD . Hikvisions Power-over-Coax (PoC) -funktion förenklar installationen radikalt, eftersom en koaxialkabel bär både videosignalen och strömförsörjningen. Detta innebär en minskad installationstid, vilket också innebär en minskning av både installationskostnader och materialkostnader! Turbo DVR inspelaren är kompatibel med alla fem av de primära videotekniker som erbjuds: HDTVI/AHD/CVI/CVBS/IP video

HDCVI (High Definition Composite Video Interface)och är en teknik utvecklad av DahuaTekniken kan möjliggöra upp till 4K (8 Megapixel)-upplösning med långdistansöverföring på upp till 800 meter genom traditionell RG59 koaxialkabel men då med en max upplösning 720P. Enligt Dahua är HDCVI 3.0 pentabrid-inspelaren är kompatibel med alla fem av de primära videotekniker som erbjuds : standard analog, AHD, IP, HDCVI och HDTVI.

HD-SDI– High Definition Serial Digital Interface – är den första HD-analoga standarden, och den använder koaxialkabel för att skicka video i ett digitalt okomprimerat format vilket innebär att utsignalen är utan någon fördröjning.

Nackdelen är att du bara kan skicka  video 150m innan du börjar möta betydande störningar.

AHD – analog high definition – är utformad för att lösa överföringsavståndsbegränsningarna för HD-SDI. AHD stöder videoöverföring via traditionell koaxialkabel upp till 500 meter

Liksom HD-SDI sänds digital video i ett okomprimerat format vilket betyder att utsignalen är är utan någon fördröjning.