Vad innebär Onvif?

Sök i kunskapsbas

Vad innebär Onvif?

You are here:
< Back

ONVIF står för Open Network Video Interface Forum och grundades 2008 av Axis Communications, Bosch Security Systems och Sony Corporation. ONVIF är ett öppet industriforum för utvecklingen av en global standard för gränssnittet av fysiska IP-baserade säkerhetsprodukter, såsom kommunikation mellan videohanteringssystem och enheter (dvs. kameror och NVR/VMS) samt passagekontrollsystem.

Förr i tiden, när en kameratillverkare skulle släppa en ny kamera, skulle det utvecklas ett nytt protokoll för att den skulle fungera i systemet. Om samma tillverkare skulle utveckla en ny kameralinje, skulle en annan uppsättning nya protokoll skapas – och så vidare, vill du sedan att VMS kunna kommunicera med dessa kameror, skulle det behövas utveckla separata drivrutiner för varje protokoll (API). ONVIF gör integrationen mellan VMS och kameror från flera olika tillverkare mycket lättare.
De tre grundsatserna i ONVIF handlar om interoperabilitet mellan nätverksvideoprodukter, oavsett tillverkare, standardisering kommunikation mellan nätverksvideoanordningar; och vara öppen för alla företag och organisationer.

Vad är i ONVIF standard?

ONVIF Specifikationer omfattar saker som IP-konfiguration, enhetsupptäckt, enhetshantering, PTZ-kamera kontroll och videoanalys.
Sen finns olika ONVIF profiler. Profil C är för IP-baserad åtkomstkontroll, Profil G är för edge-lagring och hämtning; och profil S är för IP-baserade videosystem. mer om detta kan man läsa om på https://www.onvif.org/